Clicky


Advocaat Marco Borsato: besluit OM 'onbegrijpelijk en onvolledig'

Advocaat Marco Borsato: besluit OM 'onbegrijpelijk en onvolledig'
27-09-2023 11:32 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Marco Borsato heeft "met teleurstelling kennisgenomen" van het besluit van het Openbaar Ministerie om hem te vervolgen. Dat heeft zijn advocaat Geert-Jan Knoops woensdag laten weten. Borsato wordt vervolgd voor ontucht. Een toen 22-jarige vrouw beweerde in 2021 dat zij op minderjarige leeftijd is betast door de nu 56-jarige hitzanger.

Knoops noemt de beslissing van het OM "onbegrijpelijk en onvolledig". Hij verwijst naar een smaadzaak die Borsato heeft aangespannen tegen de vrouw. Het OM heeft nog geen besluit genomen in deze zaak. Volgens de advocaat kan in deze "door hem aanhangig gemaakte smaad- en lasterzaak worden aangetoond dat hij zich niet aan ontucht heeft schuldig gemaakt".

Volgens Knoops bevat het door de verdediging aangedragen onderzoeksdossier "maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die dit ondersteunen en belastend zijn voor de aangeefster". De advocaat stelt dat het OM Midden-Nederland dit dossier niet heeft meegewogen in het besluit.

Hij gaat dit dossier voorleggen aan de onderzoeksrechter. Ook wil hij dat de onderzoeksrechter getuigen gaat horen die volgens Knoops moeten worden meegewogen in het besluit om Borsato te vervolgen.