Clicky


A12-blokkade van woensdag nog niet beëindigd, 'prioriteiten liggen elders'

A12-blokkade van woensdag nog niet beëindigd, 'prioriteiten liggen elders' [+foto's&video]
27-09-2023 13:43 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Dat weinig politieagenten aanwezig waren bij de blokkade op de A12 van Extinction Rebellion was omdat de "prioriteiten elders liggen", aldus een woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen. Inmiddels heeft de politie de actievoerders wel opgeroepen om te vertrekken. Doen ze dat niet, dan worden ze aangehouden.

Afgelopen weken zijn volgens de woordvoerder elke dag "honderden agenten" ingezet om de blokkade van klimaatactivisten te stoppen. Het is woensdag de negentiende dag dat aanhangers van Extinction Rebellion de weg bezetten die de stad uit leidt. "Deze grote inzet gaat ten koste van de veiligheidssituatie in het hele land, omdat de agenten overal vandaan moeten komen", zei de woordvoerder.

In Amsterdam is woensdagmiddag het gebied rond de Johan Cruijff ArenA aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In het stadion speelt Ajax woensdag de eerder gestaakte wedstrijd uit tegen Feyenoord. De politie is hier in groten getale aanwezig. Of dit de "andere prioriteiten" waren waar de burgemeester in Den Haag rekening mee moest houden, wilde zijn woordvoerder niet zeggen.