Clicky


AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP
27-09-2023 19:07 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

LISSABON - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

Vooral het sterke netwerk van TAP richting Brazilië zou interessant zijn, net als de geografische ligging van de thuisbasis van de maatschappij in Lissabon.

Topman Louis Gallego van IAG verklaarde dat TAP een goede toevoeging zou zijn aan het netwerk, met name voor de Spaanse dochtermaatschappij Iberia. Hij zegt dat IAG heeft laten zien dat overgenomen maatschappijen onder diens vleugels goed ontwikkeld worden.

Topman Ben Smith van Air France-KLM zei eerder deze week dat het Frans-Nederlandse concern adviseurs heeft ingehuurd om te werken aan een mogelijk bod op TAP.

De Portugese regering zou later deze week een besluit willen nemen over een privatiseringsplan voor TAP, aldus premier Antonio Costa.