Clicky


Schietpartij in leslokaal Erasmus MC en in woning in Rotterdam, verdachte aangehouden

Schietpartij in leslokaal Erasmus MC en in woning in Rotterdam, verdachte aangehouden [+foto's&video]
28-09-2023 15:08 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - [update 16:37 uur] Rond 14.20 uur donderdagmiddag werd de politie massaal gealarmeerd voor een schietpartij ter hoogte van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het schietincident heeft volgens de politie plaatsgevonden in een woning aan het Heiman Dullaertplein en in een leslokaal van het Erasmus MC. Hierbij zou één persoon gewond zijn geraakt.

De vermoedelijke dader, een 32-jarige Rotterdammer, is inmiddels aangehouden onder het helideck van het Erasmus MC. Zijn motief is nog niet bekend, aldus de politie.

Het incident is door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1.

Mensen kwamen met handen boven het hoofd naar buiten uit het Erasmus Medisch Centrum, is te zien op foto's. 

In de woning aan het Heiman Dullaertplein is brand uitgebroken na de schietpartij. Ook werden door omstanders meerdere explosies gehoord. Hier is GRIP2 afgekondigd. Hier zouden twee personen gewond geraakt zijn.

De politie is massaal aanwezig met meerdere arrestatieteams. Ook twee politiehelikopters vlogen boven de beide incidenten.

De DSI is het gebouw van het EMC aan het controleren, de verdachte is nog niet aangehouden en de DSI kijkt of hij eventueel binnen in het EMC is. In het Erasmus MC zou ook brand uitgebroken zijn.

Op het helideck in het EMC Rotterdam is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Zijn mogelijke rol en betrokkenheid bij de schietincidenten wordt onderzocht.

Vele hulpdiensten aanwezig aan kant van Onderwijscentrum van het Erasmus MC. De brandweer is net naar binnen gegaan. Er zou binnen ook brand zijn uitgebroken.