Clicky


Vos Logistics versterkt verduurzaming met LNG-trucks

Vos Logistics versterkt verduurzaming met LNG-trucks
24-09-2012 12:14 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
OSS - Europees logistiek dienstverlener, Vos Logistics, heeft haar transportvloot verder verduurzaamd met de ingebruikname van vijf nieuwe trucks die volledig rijden op vloeibaar aardgas (LNG). In het vierde kwartaal van dit jaar zal de onderneming nog zes LNG-trucks aan de vloot toevoegen waarmee het totaal aantal LNG-trucks, van het type Mercedes-Benz Econic, op veertien komt.

LNG-trucks zijn ook geschikt om op LBG (liquefied biogas) te rijden en hebben een actieradius van circa 1.200 kilometer. Daarmee zijn ze een duurzaam alternatief voor landelijke distributie, met name voor binnenstedelijk goederenvervoer voor de belevering van retailers. Vos Logistics zal de LNG-trucks dan ook speciaal inzetten voor nationale distributie in Nederland, België en West-Duitsland. Dit is een segment waarin Vos Logistics sterk wil groeien.

LNG als duurzaam alternatief voor diesel
Van de fossiele brandstoffen is aardgas de schoonste. Vloeibaar gas (LNG) zorgt voor een lagere uitstoot van schadelijke stoffen als NOx, SOx, fijnstof en broeikasgassen. Vergeleken met Euro 5-trucks op diesel is de CO2-uitstoot 30% en de uitstoot van fijnstof zelfs 85% lager. Met de inzet van LNG trucks sluit Vos Logistics naadloos aan op het duurzaamheidsbeleid van haar klanten.



Voor Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics, is het rijden op LNG een van de alternatieven om de CO2-uitstoot verder te verminderen. "Het eerste halfjaar hebben we onze CO2-uitstoot, mede door de inzet van LNG-trucks, verder weten te verminderen met 3%. Maar nog belangrijker", zo zegt hij "zien we dat duurzaam ondernemen steeds vanzelfsprekender wordt voor onze klanten. Een mooi voorbeeld is tapijtfabrikant Desso. Deze onderneming volgt het Cradle to Cradle® principe waarbij producten gemaakt worden uit materialen die veilig zijn voor menselijk gebruik en die biologisch of technisch kunnen worden hergebruikt aan het einde van hun levensduur."

"Tegelijkertijd worden productieprocessen ingezet die garant staan voor duurzaam energiegebruik, waterbesparing en eco-effectiviteit. Daarbij werkt de onderneming ook nauw samen met leveranciers die hieraan mede invulling kunnen geven. Om die reden kiest Desso bewust voor de inzet van LNG-trucks voor de distributie van haar producten omdat daarmee invulling kan worden gegeven aan het eigen duurzaamheidsbeleid."