Clicky

RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel doelman Vaessen

RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel doelman Vaessen [+foto's&video]
30-09-2023 23:12 | Sport | auteur ANP

WAALWIJK - [update 23:16 uur] De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor. De KNVB moet beslissen wat er met het duel moet gebeuren.

"De wedstrijd is definitief gestaakt", riep de stadionspeaker om. "Sommige spelers van ons zijn te aangeslagen om verder te spelen."

Het is onduidelijk wat Vaessen mankeert, maar zijn medespelers reageerden geschokt na de botsing. Sommige voetballers van RKC lieten hun emoties de vrije loop. Stewards van RKC renden het veld op en schermden Vaessen af met dekens, zodat de televisiecamera's zijn letsel niet in beeld konden brengen. Uiteindelijk werd de keeper op een brancard van het veld gedragen.

Op het moment van staken waren er 84 minuten gespeeld. Ajax leek na vier wedstrijden zonder zege eindelijk op weg naar een overwinning in de Eredivisie. De club verspeelde tot twee keer toe een voorsprong. Brobbey opende in de 30e minuut de score (0-1). Michel Kramer bracht RKC in de 37e minuut op gelijke hoogte voordat Steven Bergwijn in de 43e een strafschop benutte.

Doelman Jay Gorter van Ajax mocht zich in de 51e minuut aanrekenen dat Yassin Oukili kon scoren voor RKC. Steven Berghuis schoot Ajax in de 57e minuut naar 3-2.