Clicky


Nieuwe IVECO 5-asser voor Transportbedrijf Fred Puts

Nieuwe IVECO 5-asser voor Transportbedrijf Fred Puts
25-09-2012 15:41 | Iveco | auteur de redactie
MAASBRACHT - Transportbedrijf Fred Puts uit Maasbracht heeft een nieuwe Iveco Trakker 5-asser in 10x4 configuratie in gebruik genomen. Het voertuig werd geleverd door de Charles Feijts Groep.

De nieuwe Trakker heeft met een GVW van 49 ton en een eigen gewicht van 12.800 kg, een bruto laadvermogen van dik 36 ton. De drie gestuurde assen zijn elk 10 ton, en staan op een afstand van 1.870mm en 1.820mm van elkaar. Ook de afstand tussen de derde stuuras en het aangedreven tandem bedraagt 1.820mm. Zodoende is er gebruik gemaakt van de minimaal wettelijke as afstanden om de maximale aslasten te kunnen realiseren. Het voertuig is daarmee qua totaal totaal lengte zeer compact, en heeft een uitgebalanceerde belasting op de 5 assen.

De aandrijving wordt verzorgd door de zuinige Iveco Cursor 13 motor met 450 Pk en EEV emissie zonder gebruik te maken van een roetfilter. De transmissie bestaat uit een ZF AS-Tronic met 16 geautomatiseerde versnellingen. Een door CFG gemonteerde HillHolder geeft de chauffeur op een helling circa 3 seconden de tijd om het rempedaal los te laten en het gaspedaal te bedienen zonder dat het voertuig de neiging heeft achteruit te lopen.



De firma Puts is gespecialiseerd in regionaal grondverzet en transport. Het wagenpark bestaat uit een 6-tal eenheden, waarvan 4 van het merk Iveco. Eigenaar Jel Puts staat als 2e generatie Puts aan het roer van het bedrijf. Puts is al jaren klant bij de Charles Feijts Groep.

"Wij hebben goede ervaringen met de bedrijfswagenadviseur van Feijts, en de werkplaats maakt de beloftes meer dan waar. De service, flexibiliteit en het praktisch meedenken komen wij nergens anders tegen."

De Charles Feijts Groep is officieel IVECO, FIAT en ISUZU bedrijfswagen en truckdealer in Limburg. CFG is gevestigd in Born, Heerlen en Venlo, en is specialist in de toelevering van totaal oplossingen voor de transportsector, eigen vervoer en lokale overheid.