Clicky


Keeper Etienne Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht

Keeper Etienne Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht
30-09-2023 23:48 | Sport | auteur ANP

WAALWIJK - [update 00:15 uur] RKC-doelman Etienne Vaessen was weer aanspreekbaar toen hij zaterdag na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey naar het ziekenhuis werd gebracht. "Maar hij wist totaal niet wat er gebeurd was", zei algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Vaessen ging in de slotfase van het duel "volledig out", aldus Van Mosselveld. "Hij reageerde niet en het medische protocol luidt dan om dan over te gaan tot reanimeren. Die regels zijn aangescherpt na de gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri. Het positieve was dat hij op het veld alweer bij kwam. Vervolgens is hij in de kleedkamer behandeld en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar worden nu allerlei scans uitgevoerd, laten we hopen dat die positief zijn."

Het voorval had veel impact op de spelers. Van Mosselveld: "Vooral de spelers die dicht in zijn buurt stonden die braken op het veld. Bij andere spelers gebeurde dat pas toen ze naar binnen gingen. Je kan je voorstellen dat dit een enorme impact heeft. Ook al was hij weer bij, doorspelen had geen zin. Het is heftig wat we allemaal hebben gezien. De schrik zat er flink in."