Clicky


Zes nieuwe Volvo bakwagens voor Vroegop-Windig

Zes nieuwe Volvo bakwagens voor Vroegop-Windig
09-10-2012 14:41 | Volvo | auteur de redactie
Logistiek dienstverlener in de retail- en foodservicebranche Vroegop-Windig heeft onlangs vijf Volvo FL bakwagens en een Volvo FE aangeschaft, nadat eerder dit jaar al drie Volvo FL bakwagens waren geleverd.

Met name de kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu van de Volvo-trucks sluiten goed aan op het beleid van Vroegop-Windig en waren de belangrijkste redenen voor het bedrijf om voor Volvo Trucks te kiezen. De bakwagens werden geleverd door Volvo Truck Center Amsterdam.

Vroegop-Windig is een logistiek dienstverlener voor AGF en andere versgroepen. Het bedrijf beschikt onder meer over een vestiging op het Food Center Amsterdam. Vroegop-Windig streeft ernaar de distributie zo duurzaam mogelijk in te richten door de CO2 uitstoot te reduceren. Het bedrijf heeft voor deze inspanningen de 'Lean and Green Award' ontvangen.



Wagenparkbeheerder van Vroegop-Windig René Hulsbosch: "Milieu en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke zaken. Vooral de Volvo FL’s zijn te vinden in de binnenstedelijke gebieden. We maken nu de stap naar EEV. Dat we gekozen hebben voor Volvo is te danken aan de ervaringen die we sinds vorig jaar hebben kunnen opdoen met de Volvo FL. We zijn zeer tevreden over de prestaties van de trucks, de ergonomie en de veiligheid. Het extra raampje in het rechter portier waarvan de trucks voorzien zijn, is zeker in Amsterdam een voordeel. Daarnaast speelt de goede service van Volvo Truck Center Amsterdam een rol."



De Volvo FL bakwagens worden als koelwagen ingezet bij levensmiddelengroothandel De Kweker B.V. en zullen vooral distributietransport verzorgen in en rondom Amsterdam. De Volvo FE wordt ingezet door Vroegop-Windig voor de distributie van groente door het hele land. Alle trucks zijn voorzien van Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Sync.