Clicky


Ruime meerderheid leden FNV Streekvervoer en FNV Spoor stemt voor nieuwe pensioenregeling Rail & OV

Ruime meerderheid leden FNV Streekvervoer en FNV Spoor stemt voor nieuwe pensioenregeling Rail & OV
03-10-2023 15:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Op 11 juli 2023 bereikten FNV Spoor, FNV Streek en de andere betrokken vakbonden met de werkgevers in het Openbaar Vervoer een onderhandelingsresultaat over de nieuwe pensioenregeling voor de sector. De vakbondsleden mochten vervolgens hierover stemmen.

Ledenraadpleging

Tussen 12 en 26 september liep de ledenraadpleging. FNV Streekvervoer en FNV Spoor organiseerden ook vier webinars voor leden waar het onderhandelingsresultaat en het onderhandelingsproces werden toegelicht en er ruimte was voor vragen.

De uitslag

81 procent is voor, 12 procent is tegen en 6 procent heeft zich onthouden van stemming.

Van de leden die deelnamen aan de stemming is 72 procent deelnemer (werknemer in de sector), 27 procent gepensioneerd of vervroegd uitgetreden en 1 procent ex-deelnemer. 2,6 procent is jonger dan 36 jaar, 16,5 procent tussen 35 en 56 jaar en 81 procent ouder dan 55 jaar.

Vervolg

Voor FNV Streekvervoer en FNV Spoor is het onderhandelingsresultaat een akkoord geworden. Wij zullen dit aan onze vakbondscollega’s, de werkgevers en aan pensioenfonds Rail & OV mededelen. Als ook de andere bonden instemmen, kan het pensioenfonds aan de slag met het schrijven van een implementatieplan dat door De Nederlandsche Bank zal worden getoetst. De overgang naar de nieuwe pensioenregeling van Rail & OV staat gepland op 1 januari 2025.