Clicky


Zeker twintig doden nadat bus van viaduct stort in Italië

Zeker twintig doden nadat bus van viaduct stort in Italië [video's]
03-10-2023 22:47 | Buitenland | auteur ANP/RTR

VENETIË - [update 00:20 uur] In Noord-Italië is een bus van een viaduct gestort. Italiaanse media melden zeker 21 doden, onder wie twee minderjarigen, en twaalf gewonden. Ook zouden er nog zeker vier vermisten zijn. Na het ongeluk ontstond direct een grote brand.

Het is niet bekend waardoor de bus van het viaduct afreed. Het voertuig is volgens Italiaanse media door een hek gereden en daarna minstens 10 meter naar beneden gevallen. De bus kwam terecht op een spoorlijn. De lokale autoriteiten in Venetië hebben het protocol voor 'grote noodsituaties' geactiveerd. De brandweer is nog druk bezig met het blussen van de brand.

De burgemeester van Venetië Luigi Brugnaro spreekt op X van een "enorme tragedie" en "talrijke slachtoffers" voor de stad. Hij zegt geen woorden te hebben voor de "apocalyptische scène". Hij zegt dat de bus vooral vol zat met mensen die terugkwamen van hun werk. Premier Giorgia Meloni laat ook via X weten mee te leven met de slachtoffers en hun families.

Er zaten behalve Italianen die terugkwamen van hun werk ook buitenlanders in de verongelukte bus, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Onder de al geïdentificeerde dodelijke slachtoffers zijn een Duitser en vijf Oekraïners. Ook de buschauffeur, een Italiaan, is overleden.