Clicky


Negen nieuwe DAF's voor Jongeneel Transport in Valkenburg

Negen nieuwe DAF's voor Jongeneel Transport in Valkenburg
12-10-2012 11:16 | DAF | auteur de redactie
De negen nieuwe DAF voertuigen worden specifiek ingezet voor Air Liquide, waar onlangs een nieuw meerjaren contract mee is afgesloten. Het betreft het transport van koolzuurgas voor Air Liquide in de Benelux. Alle voertuigen zijn uitgerust met de ultra schone EEV motor, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en het ATe-programma (Advanced Transport Efficiency).

Dit is een compleet pakket van producten en diensten om de exploitatiekosten te verminderen en de impact op het milieu nog verder te beperken. Het omvat nieuwe zuigers, een verbeterde brandstofinjectie, en een uniek en volledig ingekapseld inlaadspruitstuk, welke borg staan voor een duidelijk lager brandstofverbruik van minstens 3% en de daarmee gepaard gaande daling van de CO2-uitstoot.



Voor een optimale veiligheid is er op alle voertuigen het ADR veiligheidssysteem met Adaptive Cruise Controle, een Lane Departure Warning System en een voor- zij- en achterzicht camerasysteem geplaatst. Speciaal voor de veiligheid van fietsers en voetgangers is er een dode hoek radarsysteem. De negen DAF voertuigen: 5 x FT XF105.410 trekkers; 2 x FTG XF105.410 trekkers en 2 x FAQ CF85.410 bakwagens, worden geleverd door DAF dealer Blom-DSW.