Clicky


Zes Volvo FH trekkers voor Eikelenboom European Foodtransport

Zes Volvo FH trekkers voor Eikelenboom European Foodtransport
16-10-2012 09:39 | Volvo | auteur de redactie
Eikelenboom European Foodtransport heeft onlangs zes Volvo FH 4x2 420 EEV trekkers in gebruik genomen. Betrouwbare techniek en bekendheid met het merk gaven de doorslag. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

Eikelenboom European Foodtransport heeft zich ontwikkeld tot een all round logistiek dienstverlener in de Foodsector en heeft vestigingen in Bergen op Zoom en Amsterdam. Binnen het bedrijfsbeleid wordt naast efficiency in toenemende mate focus gelegd op duurzaamheid.

Arjan Schaap, Kwaliteitsmanager: "Door op de klant afgestemde vervoersconcepten zijn wij steeds meer in staat om lege kilometers en daardoor uitstoot, te reduceren. Daarnaast loont de investering in automatisering, waardoor de planning de middelen in handen heeft om onze doelstellingen te verwezenlijken. Tot slot hebben we de focus gelegd op het brandstofverbruik, dat is met de huidige dieselprijzen geen overbodige luxe. Maar een andere belangrijke component daarin is de zorg voor het milieu."

Lean and Green Award
Binnen dat streven heeft Eikelenboom onlangs de Lean en Green Award gekregen. "Een beloning voor ons streven naar meer duurzaam transport. Zeker in de foodsector moet je duurzaamheid tot speerpunt verheffen. Het is belangrijk dat je als vervoerder in voedingsmiddelen let op de footprint van het bedrijf en met verladers meedenkt over samenwerking binnen de keten. In dat licht moet ook de aanschaf van zes nieuwe Volvo FH 420 EEV trekkers gezien worden."



De trekkers zijn voorzien van een Globetrotter-cabine en Volvo I-Shift, de automatisch schakelende versnellingsbak, die een belangrijke bijdrage levert aan een lager brandstofverbruik. "We hebben voor deze configuratie gekozen, omdat het bewezen techniek is. Binnen onze vloot hebben we een groot aantal Volvo-trucks en deze scoren goed als het gaat om betrouwbaarheid, veiligheid en het brandstofverbruik. Het was daarom een logische keuze ook nu weer Volvo FH’s in te zetten. Bovendien is de relatie met Bluekens zeer goed, ze denken mee over welke truck het beste bij ons past en hebben uitstekende service."

Continu proces
Het brandstofverbruik wordt, naast het voertuig, uiteraard in belangrijke mate bepaald door de chauffeur. Eikelenboom heeft daarom een incompany training ontwikkeld voor haar chauffeurs. "We hebben een van onze mentor-chauffeurs opgeleid tot trainer voor het verzorgen van het nascholingstraject Code 95. In dit opleidingstraject hebben wij gebruik gemaakt van de door Volvo ontwikkelde cursus 'Mentortraining'. Deze praktische input hebben wij mede gebruikt om handen en voeten te geven aan het beleid voor brandstofmanagement. In onze dagelijkse routine is brandstofbesparing daarmee een continu proces geworden. Door in huis bezig te kunnen zijn met zuinig rijden, kunnen we onze chauffeurs op de juiste wijze coachen. Het is een belangrijke stap naar duurzamer transport."