Clicky


Transavia annuleert vlucht naar Tel Aviv

Transavia annuleert vlucht naar Tel Aviv
07-10-2023 19:25 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft wegens de situatie in Israël uit voorzorg de vlucht van zaterdag naar Tel Aviv geannuleerd. De eerstvolgende vlucht staat voor maandag gepland. Of die wel gaat, wordt later besloten.

Volgens een woordvoerder van Transavia wordt de veiligheidssituatie gemonitord. Het advies aan reizigers die voor maandag deze vlucht gepland hebben, is om de status van deze vlucht naar Israël in de gaten te houden.

Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft een vlucht naar Tel Aviv die gepland stond voor zaterdagochtend uitgesteld naar zondag. De vlucht moet om 09.00 uur vertrekken. "We volgen de situatie in Tel Aviv nauwlettend en blijven het advies van de relevante luchtvaart- en lokale autoriteiten opvolgen", meldt de maatschappij. Ook easyJet adviseert reizigers om de status van hun vlucht te blijven controleren.

Een woordvoerder van D-reizen laat weten geen klanten in Israël te hebben op dit moment. Ook staan er voorlopig geen reizen naar het land gepland. "Voor nu dus geen noodzaak voor repatriëring", stelt een woordvoerder.

De onzekere situatie voor het luchtverkeer ontstond na een aanval van Hamas zaterdagochtend vanuit de Gazastrook op Israël. Daarop voerde het Israëlische leger luchtaanvallen uit op doelen in de Gazastrook. Aan beide kanten zijn vele tientallen doden en honderden gewonden gevallen.