Clicky


Tien nieuwe DAF trucks voor Van Opdorp Transportgroep

Tien nieuwe DAF trucks voor Van Opdorp Transportgroep
19-10-2012 22:12 | DAF | auteur de redactie
SAS VAN GENT - Tien nieuwe DAF trucks zijn onlangs door Van Tilburg-Bastianen DAF B.V. (TB groep) geleverd aan het Zeeuwse transportbedrijf Van Opdorp Transportgroep. De vrachtwagens worden ingezet voor internationaal bulk- en tanktransport. De FT XF105.460 Space Cab en FT CF85.460 Space Cab zijn in Euro-5 uitvoering met geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en uitgevoerd met Advanced Transport Efficiency (ATe).

Van Opdorp Transportgroep kiest zeer bewust voor deze modellen. Manon van Opdorp: "De kernwaarden van DAF komen overeen met onze eigen kernwaarden: betrouwbaar, kwaliteit en een goede service. De cabine van de FT XF105.460 is ontworpen voor transport over lange afstanden en biedt onze chauffeurs optimaal comfort. Voor het gewicht kozen we voor de FT CF85.460 voor ons tanktransport. Met deze lichte trekker en onze lichte tankopleggers kunnen we de laadcapaciteit verhogen, dat is qua kosten gunstig voor onze klanten. Met de FT CF85.460 doen we daarbij geen concessies aan het comfort van onze chauffeurs."

Kiezen voor zekerheid
Van Opdorp Transportgroep bestaat dit jaar 85 jaar. In dit familiebedrijf staat de vierde generatie van Opdorp inmiddels aan het roer. Het bedrijf met 90 trekkers en 130 opleggers is gespecialiseerd in bulk- en tanktransport in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast biedt het bedrijf extra transportondersteunende dienstverlening in de vorm van reiniging.



Van Opdorp Transportgroep heeft een lange relatie met het merk DAF en sinds enkele jaren met DAF dealer Van Tilburg-Bastianen. "We zien Van Tilburg-Bastianen als partner. We hebben zeer regelmatig contact en er is veel wederzijds begrip. Sinds een jaar verzorgen zij het complete onderhoud van onze opleggers en trekkers. De kwaliteit van het onderhoud is sindsdien flink verbeterd, bovendien hebben we helder zicht op onze kosten. Dat heeft zeker meerwaarde. Wij kunnen ons richten op onze corebusiness: transport en logistiek en Van Tilburg-Bastianen doet waar zij goed in zijn," aldus Manon van Opdorp.

Investeren in de toekomst
Janjaap de Baar is Account Manager bij Van Tilburg-Bastianen, hij roemt de samenwerking tussen de beide bedrijven. "Het is goed om te zien dat Van Opdorp Transportgroep ondanks de economische situatie durft te investeren in hun wagenpark. Wij staan hen graag met raad en daad terzijde. De keuze voor DAF is logisch: de efficiency van deze DAF voertuigen verminderen de belasting van het milieu en door de zuinige rijeigenschappen kunnen kosten worden teruggebracht."

De eerste truck is inmiddels afgeleverd. De chauffeur kreeg hierbij een uitgebreide instructie. "Wij zijn speciaal gecertificeerd om deze instructie op maat te geven. De chauffeur leert hoe hij zo goed en zuinig mogelijk met de DAF truck om kan gaan. Ook dat scheelt in de kosten."