Clicky


KLM en Transavia: tot en met woensdag geen vluchten naar Tel Aviv

KLM en Transavia: tot en met woensdag geen vluchten naar Tel Aviv
09-10-2023 19:08 | Buitenland | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 22:44 uur] KLM en Transavia schrappen ook de komende dagen vluchten naar Tel Aviv. Volgens woordvoerders gaan er in elk geval dinsdag en woensdag geen vliegtuigen naar de Israëlische stad vanwege de onveilige situatie in het land.

Eerder annuleerde KLM al vluchten naar Tel Aviv. Passagiers kunnen hun geld terugkrijgen, zegt de woordvoerster.

Ook Transavia en easyJet cancelden afgelopen weekend vluchten naar Israël na de aanval van Hamas. Transavia schrapt de komende dagen twee vluchten van en naar Israël, een op dinsdag en een op woensdag, aldus een woordvoerder. Over de vlucht van donderdag wordt nog een beslissing genomen, vrijdag wordt er ook niet gevlogen. Mensen die tot en met zondag 15 oktober een vlucht van en naar Tel Aviv hadden geboekt, kunnen gratis omboeken.

Voucher of gratis overstap

D-reizen biedt op dit moment geen reizen naar Israël aan en heeft er nu ook geen reizigers zitten. Het bedrijf laat weten dat er pas voor het einde van het jaar weer een aantal reizen naar Israël staan gepland. "Hiervoor houden we het reisadvies van Buitenlandse Zaken nauwlettend in de gaten. Het is nog te vroeg om daar uitsluitsel over te geven, maar uiteraard zullen wij hier geen klanten heen sturen als het wordt afgeraden."

EasyJet heeft tijdelijk alle vluchten van en naar Tel Aviv stopgezet, zo laat een woordvoerder weten. "De veiligheid van onze passagiers en bemanning heeft altijd easyJets hoogste prioriteit." Passagiers van wie vluchten zijn geannuleerd, worden op de hoogte gebracht en komen in aanmerking voor een terugbetaling, een voucher of een gratis overstap naar een nieuwe vlucht. Passagiers die de komende weken een reis hebben gepland naar Tel Aviv en hun plannen willen wijzigen, kunnen contact opnemen met de klantenservice van easyJet voor hulp.