Clicky


Vrachtwagen kantelt op dijk door zachte berm

Vrachtwagen kantelt op dijk door zachte berm [+foto's]
09-10-2023 20:18 | Ongevallen | auteur Redactie

GRIPPEL/LÜCHOW-DANNENBERG - Maandag aan het eind van de middag heeft op de Duitse L256 (Deichweg) in de gemeente Elbtalaue tussen de Duitse plaatsen Grippel en Laase een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagenchauffeur raakte ernstig gewond en moest door de brandweer uit zijn cabine worden bevrijd.

De vrachtwagen vol appels reed in oostelijke richting over de L256, die hier over een dijk loopt. Door nog onbekende reden zwenkte het voertuig naar rechts van de weg en kwam terecht in de berm die door langdurige regen zacht was geworden. Hierdoor verloor de chauffeur de controle over zijn voertuig, kantelde rechts van de dijk en kwam op zijn kant terecht.

De chauffeur van de vrachtwagen raakte bij het ongeval ernstig gewond. Hij werd door brandweer uit zijn cabine bevrijd en door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht.

De L256 is tijdens de opruim- en reddingswerkzaamheden volledig afgesloten tussen Grippel en Gorleben. Het is op dit moment onduidelijk hoe lang de werkzaamheden zullen duren, omdat er waarschijnlijk een kraan nodig zal zijn.

Over de toedracht van het ongeval kon de brandweer geen informatie geven, de politie is een verder onderzoek gestart.