Clicky


Veroordeling voor doodslag op rugbyspeelster

Veroordeling voor doodslag op rugbyspeelster
10-10-2023 16:56 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Het gerechtshof Den Haag heeft dinsdag een 43-jarige man uit Scheveningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar en tbs met dwangverpleging.

Het Haagse hof acht bewezen dat de man in de nacht van 22 op 23 mei 2021 in de Doorniksestraat in Den Haag een 23-jarige vrouw om het leven heeft gebracht door haar met een mes in de hals te steken. Nadat haar dit uiteindelijk fatale letsel was toegebracht, was zij zodanig verzwakt dat hij erin slaagde haar aan te randen. Kort hierna is hij naar de plaats van het delict teruggekeerd met een jerrycan met benzine en heeft haar lichaam in brand gestoken om sporen te vernietigen. Enige tijd later is zij gevonden door voorbijgangers.

Het Haagse hof acht wat betreft de gekwalificeerde doodslag (het om het leven brengen van iemand om een ander feit te kunnen plegen) de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar. Bij de strafoplegging heeft zwaar meegewogen de wrede wijze waarop de verdachte het slachtoffer heeft omgebracht en daarna nog eens in brand heeft gestoken. De nabestaanden hebben hierdoor geen werkelijk afscheid van het slachtoffer kunnen nemen.

Verder is de omstandigheid dat de verdachte ook voor het hof geen volledige openheid van zaken heeft gegeven strafverzwarend. De nabestaanden weten nog steeds niet wat er zich in de laatste momenten van het leven van het slachtoffer precies heeft afgespeeld.

De man was eerder door de rechtbank tot eenzelfde straf in combinatie met tbs met dwangverpleging veroordeeld. De straf die het hof opgelegd heeft, is overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie.