Clicky


Waberer's Group neemt Servische MD International over

Waberer's Group neemt Servische MD International over
10-10-2023 17:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

BOEDAPEST - De Waberer's Group heeft een meerderheidsbelang van 55 procent te verworven in de belangrijkste speler op de Servische distributiemarkt, MD International. De voornaamste activiteiten van MDI omvatten distributie, goederenvervoer over de weg en warehousing, waardoor het een geschikte aanvulling is op de portefeuille van de Hongaarse logistieke gigant.

Waberer's verkrijgt tegelijkertijd een optie om het resterende belang van 45 procent over te nemen.

Het Servische bedrijf rapporteerde in 2022 een omzet van 50,3 miljoen euro, met een EBIT van 2,1 miljoen euro en een nettowinst van 1,7 miljoen euro. De transactie zal, in lijn met de doelstellingen die bij de obligatie-uitgifte zijn gesteld, door Waberer's worden gefinancierd uit de in 2022 uitgegeven obligaties. De aankoopprijs wordt door de betrokken partijen als bedrijfsgeheim behandeld.

Volgens de voorwaarden van de transactieovereenkomst zijn de eigenaren van Waberer's en MDI overeengekomen om samen te werken aan verdere ontwikkelingen en investeringen. met een belangrijke focus op de geplande gezamenlijke warehouseuitbreiding. Deze uitbreiding zou als basis kunnen dienen voor toekomstige groei en een nog efficiëntere logistieke operatie.