Clicky


De Bijenkorf schrapt tientallen kantoorbanen

De Bijenkorf schrapt tientallen kantoorbanen
10-10-2023 20:09 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Warenhuisketen de Bijenkorf schrapt tientallen banen op het hoofdkantoor. Die ingreep is nodig vanwege een "uitdagende" situatie in de detailhandel, meldt het bedrijf.

Met de reorganisatie hoopt de Bijenkorf de kosten omlaag te krijgen. Het bedrijf wil voortaan werken met minder verschillende afdelingen en managers. Daarom verdwijnen 64 voltijdsbanen op het hoofdkantoor.

De Bijenkorf maakte onlangs bekend dat de gestegen kosten voor energie, transport, verpakkingen en personeel op de winst drukten in 2022. De operationele winst, dus voor aftrek van bijvoorbeeld belastingen en rentebetalingen, kwam uit op 2,8 miljoen euro.

Sluiting webshops

Volgens topman Giovanni Colauto was dat een "bescheiden" resultaat. Hij zei dat consumenten in de winkelstraat steeds minder uitgeven.

De op luxeproducten gerichte keten besloot eerder ook om veel buitenlandse webshops te sluiten. De onlinewinkels in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Franstalig België en Monaco drukten te zwaar op de winst en gaan daarom uit de lucht.