Clicky


Festival Stadspark Live in Groningen stopt

Festival Stadspark Live in Groningen stopt
11-10-2023 13:45 | Showbizz | auteur ANP

GRONINGEN - Stadspark Live houdt ermee op. Dat heeft het festival in Groningen in een bericht op de website gemeld. "Na drie edities Stadspark Live moeten we tot onze spijt mededelen dat er geen vierde editie van het festival komt", schrijft de organisatie.

De eerste editie van het festival vond plaats in 2019, daarna kon Stadspark Live door de coronapandemie niet doorgaan. "De daaropvolgende jaren hebben we twee mooie edities neer weten te zetten waarin programma, sfeer en publiek perfect samenvielen", stelt de organisatie. Maar het festival heeft niet de groei die het voor ogen had kunnen bereiken, terwijl ook de kosten op alle vlakken aanzienlijk zijn gestegen. "Hierdoor is het niet haalbaar om het festival te organiseren op de wijze zoals wij Stadspark Live voor ons zien en hebben we helaas moeten besluiten om aan de rem te trekken."

Stadspark Live kijkt "met veel plezier en genoegdoening" terug op mooie jaren in het Stadspark en bedankt onder meer alle artiesten, medewerkers en bezoekers. Wel lijkt de deur op een kier te staan voor een eventueel vervolg. "Mochten zich in de toekomst nieuwe kansen voordoen, dan zetten we onze samenwerking in Groningen graag voort."

Op de afgelopen editie van Stadspark Live stonden onder anderen Anouk, S10, Son Mieux en Lionel Richie op het podium.