Clicky


Autofabrikanten repatriëren voertuigen uit Eemshaven

Autofabrikanten repatriëren voertuigen uit Eemshaven [+foto's]
11-10-2023 19:34 | Transport | auteur Redactie

EEMSHAVEN - In de Eemshaven zijn autofabrikanten begonnen met het repatriëren van de 980 personenauto's welke vorige maand van de Fremantle Highway zijn gehaald. De auto's van de verschillende autofabrikanten worden opgeladen op de vrachtwagens en vervolgens over de weg teruggebracht naar de fabriek. Hier wordt verder onderzocht wat er met de auto's zal gebeuren.

De voertuigen zijn vanuit milieuoverwegingen binnen in het schip schoongespoten. Buiten zijn ze vervolgens op een afgeschermd stuk in de haven geparkeerd. Zodra de voertuigen buiten stonden, was het aan de eigenaar van de lading en de inspecteurs om verder te kijken wat er met de voertuigen gaat gebeuren.

Aan boord van het schip brak in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli een felle brand uit toen het op de Noordzee voer. Uiteindelijk heeft één opvarende de brand niet overleefd toen deze, samen met 22 collega's, het schip verliet.

Het schip vervoerde bijna 4.000 auto's, waarvan bijna 500 elektrische voertuigen van verschillende merken. Het gros van de voertuigen raakte bij de brand zwaar beschadigd, waarbij er in een aantal gevallen niets meer van de voertuigen over is op een hoopje staal na.