Clicky


Dramaserie Oogappels wint Gouden Televizier-Ring

Dramaserie Oogappels wint Gouden Televizier-Ring
12-10-2023 22:53 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - De dramaserie Oogappels (BNNVARA) heeft donderdag de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De serie won met 39 procent van de stemmen van B&B Vol Liefde (RTL4) en De Oranjezomer (SBS6). De prijs werd uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré.

Het was voor de kijkcijferhit de eerste keer dat het was genomineerd voor de belangrijkste Nederlandse televisieprijs. BNNVARA won de Gouden Televizier-Ring de afgelopen drie jaar wel met andere programma's. Vorig jaar was dat de satirische nieuwsshow Even Tot Hier.

De makers van Oogappels denken dat de "herkenbaarheid" van de verhalen de belangrijkste reden is van het succes. De serie gaat over meerdere gezinnen waarin ouders worstelen met de opvoeding van hun puberkinderen. "Het is drama, het is humor, er is altijd wel iemand met wie je je kunt identificeren", zei actrice Eva Van der Gucht. "Je bekijkt alle problemen vanuit alle generaties. Ik denk dat dat wel de kracht is."

Ook regisseur Will Koopman noemt de herkenbaarheid als belangrijke factor voor de populariteit. "Ik heb ook een hele vervelende puber, maar gelukkig zijn er meer mensen die een vervelende puber hebben." Door het succes is het niet zo vreemd dat volgende week de opnames van het zesde seizoen beginnen. Hoe lang de serie nog doorgaat, weten Koopman en Van der Gucht niet. "In ieder geval nog één seizoen", aldus de actrice. "Dat weet ik niet, dat zijn altijd beslissingen waar ik niet over ga", zei Koopman.

SBS6 viel donderdagavond meerdere keren in de prijzen. Zo won Hélène Hendriks de Televizier-Ring Presentator en Noa Vahle kreeg de Televizier-Ring Talent. Andere winnaars waren Bertrie Wierenga (Acteur), Steven & Jamie Kazàn - Road to Vegas (Jeugd), het afscheidsconcert van Rob de Nijs (Impact) en de YouTube-serie Politie 24/7 (Online-Videoserie).