Clicky


Zeker zeven doden bij ongeluk met busje met migranten in Beieren

Zeker zeven doden bij ongeluk met busje met migranten in Beieren
13-10-2023 10:25 | Ongevallen | auteur ANP/DPA

AMPFING - [update 14:55 uur] Bij een auto-ongeluk met een busje die migranten vervoerde op een autosnelweg A94 in het zuidoosten van Beieren zijn zeker zeven doden gevallen, onder wie een kind van zes jaar oud. Het busje verongelukte op de snelweg naar München bij de plaats Ampfing terwijl die door een politieauto achtervolgd werd.

Het busje reed rond 03.00 uur in de nacht over de weg die op de route tussen de Oostenrijkse grens en München ligt. Langs de weg was volgens Beierse media een politiecontrole waar de chauffeur aan wilde ontkomen. De politie zette de achtervolging in en de chauffeur verloor de macht over het stuur en de auto sloeg over de kop. Hij heeft het ongeluk overleefd en is gearresteerd.

Sommige politici maken de politie verwijten, maar de minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, Joachim Herrmann, sprak van een mensenlevens verachtende smokkelaar die om zijn eigen huid te redden de anderen in gevaar heeft gebracht.

Zestien gewonden

De plaatselijke politie meldt dat er zestien gewonden zijn, onder wie zwaargewonden. De wagen van het type Mercedes Vito vervoerde 23 illegale migranten, onder wie ook kinderen. In de auto kunnen normaal maar maximaal negen mensen.

Enkele dagen geleden was er 25 kilometer zuidoostelijker aan de Oostenrijkse grens ook een ongeluk met een auto met een chauffeur en vier migranten. Daarbij vielen in Burghausen twee zwaargewonden.