Clicky


Trailer 'aan de ketting' vanwege gebrekkige ladingzekering

Trailer 'aan de ketting' vanwege gebrekkige ladingzekering [+foto]
13-10-2023 12:02 | Overtredingen | auteur Redactie

RENDSBURG - De Duitse politie heeft donderdagavond rond 18:40 uur een trekker met oplegger gestopt die over de Duitse A7 richting Denemarken reed. De combinatie werd gecontroleerd op de rustplaats Hüttener Berge.

De vrachtwagen afkomstig uit Roemenië, was beladen met 11 papierrollen die elk 2,1 ton wogen en was onderweg naar Denemarken. Bij het controleren van de ladingzekering werd duidelijk dat de indrukwekkende lading wiskundig volkomen onvoldoende was gezekerd, aldus de Duitse politie.

Verder bevonden zich geen antislipmaterialen onder de rollen en waren de papierrollen ook niet vormsluitend verbonden. Vanwege de onveiligheid van de lading mocht de trailer niet verder rijden en plaatste de politie een mechanische startonderbreker.

Er werd een administratieve procedure tegen de chauffeur gestart omdat hij de lading niet had vastgezet. Ter plaatse werd een borg van 90 euro in rekening gebracht. Er wordt een boete van 850 euro aan het transportbedrijf opgelegdd in het kader van oneerlijke winst.

Bovendien moet het herladen of het achteraf vastzetten van de lading door het transportbedrijf worden geregeld en betaald. Alleen dan zal de politie toestaan ​​dat de chauffeur mag verder rijden.