Clicky


Journalist van Reuters, Issam Abdallah, in Libanon omgekomen door Israëlische beschieting

Journalist van Reuters, Issam Abdallah, in Libanon omgekomen door Israëlische beschieting
13-10-2023 19:27 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

BEIROET - Een journalist van persbureau Reuters is vrijdag om het leven gekomen door een Israëlische beschieting op het zuiden van Libanon. Ook zijn zes journalisten gewond geraakt.

Reuters meldt dat twee andere journalisten van het persbureau gewond zijn geraakt en medische zorg nodig hebben. Ook twee journalisten van nieuwszender Al Jazeera hebben verwondingen opgelopen, net als twee journalisten van persbureau AFP.

De journalisten waren aan het werk bij Alma al-Shaab, dicht bij de grens met Israël. Een Libanese veiligheidsbron meldt dat een beschieting plaatsvond na een infiltratiepoging van militante Palestijnen naar Israël vanuit Zuid-Libanon. Hezbollah heeft daarop Israëlische posities aangevallen.

De spanningen aan de Libanees-Israëlische grens zijn opgelopen door de oorlog tussen Hamas en Israël. De militanten van Hezbollah, die achter Hamas staan, hebben meermaals aanvallen uitgevoerd op Israël. Sinds de geweldsuitbarsting van zaterdag is ook bij deze grens over en weer geschoten.