Clicky


Lufthansa onderbreekt tijdelijk evacuatievluchten uit Israël

Lufthansa onderbreekt tijdelijk evacuatievluchten uit Israël
14-10-2023 10:15 | Buitenland | auteur ANP/DPA

KEULEN - Lufthansa heeft de evacuatievluchten van Duitsers uit Israël tijdelijk onderbroken vanwege de "onzekere veiligheidssituatie" en "onopgeloste kwesties van operationele stabiliteit in Tel Aviv".

De luchtvaartmaatschappij voert deze speciale vluchten uit voor het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. In totaal zijn al 2800 Duitsers geëvacueerd sinds de massale aanval van Hamas op Israël.

Hoe lang de onderbreking duurt is nog onbekend. Nederland is van plan zaterdag een vierde repatriëringsvlucht uit te voeren vanuit Tel Aviv naar vliegbasis Eindhoven. Het is nog onduidelijk wanneer die precies wordt uitgevoerd.

Lufthansa liet vrijdag weten de komende dagen ook te stoppen met vluchten naar Beiroet vanwege "de huidige situatie in het Midden-Oosten". Tot zeker maandag wordt er niet naar de Libanese hoofdstad gevlogen.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste het reisadvies voor Libanon vrijdag aan naar oranje of rood, maar vooralsnog lijkt Transavia zondag en maandag nog wel vluchten naar Beiroet uit te voeren.