Clicky


Media: Joran van der Sloot gaat afpersing moeder Natalee Holloway bekennen

Media: Joran van der Sloot gaat afpersing moeder Natalee Holloway bekennen
14-10-2023 10:40 | Misdaad | auteur ANP

BIRMINGHAM - Joran van der Sloot geeft volgens Amerikaanse media volgende week toe dat hij de moeder van de in 2005 verdwenen Natalee Holloway heeft afgeperst. ABC News en NBC News melden op basis van vrijdag verschenen rechtbankdocumenten dat Van der Sloot woensdag in de staat Alabama voor de rechter verschijnt. Hij staat daar terecht voor onder meer afpersing.

In juni zei de 36-jarige Van der Sloot nog onschuldig te zijn. Volgens bronnen van De Telegraaf heeft de Nederlander inmiddels echter een deal gesloten met de Amerikaanse aanklagers. Hij zou in ruil voor een lagere straf "volledig opening van zaken moeten geven over de vermissing van Natalee Holloway en het afpersen van haar nabestaanden", schrijft de krant. Amerikaanse media hebben geen details over de deal.

Van der Sloot zat in Peru al een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores in 2010. Hij is eerder dit jaar door Peru uitgeleverd aan Alabama, omdat hij in die Amerikaanse staat is aangeklaagd voor fraude en de afpersing van de familie van Holloway. Zij verdween in 2005 op Aruba. Haar lichaam werd nooit gevonden.