Clicky


Omgekomen Reuters journalist begraven in het zuiden van Libanon

Omgekomen Reuters journalist begraven in het zuiden van Libanon
14-10-2023 19:38 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BEIROET - De Libanese journalist van persbureau Reuters die in het zuiden van Libanon om het leven is gekomen, is zaterdag in zijn woonplaats begraven. Tijdens de uitvaart van Issam Abdullah in de plaats Khiyam huilden en klapten zijn familieleden. Ook riepen aanwezigen onder meer: "Dood aan Israël".

De journalist kwam vrijdag om het leven door vermoedelijk een Israëlische beschieting. Libanon wijst Israël als schuldige aan en aanwezige journalisten die bij de beschieting gewond raakten zeggen ook dat ze waarschijnlijk zijn getroffen door raketaanvallen uit Israël. Een journalist van het Franse persbureau AFP die in het ziekenhuis ligt, zei dat ze twee keer kort achter elkaar zijn bestookt, terwijl in de directe omgeving waar ze op dat moment stonden geen militaire activiteiten waren.

Het Israëlische leger liet eerder zaterdag weten "zeer bedroefd" te zijn over de dood van de journalist, maar erkent niet de verantwoordelijkheid voor het incident. Zes journalisten raakten gewond. Het gaat om journalisten van AFP, Reuters en Al Jazeera.

De journalisten waren in de buurt van de grens met Israël aan het werk. De spanningen aan de grens tussen beide landen zijn opgelopen door de oorlog tussen Hamas en Israël. De militanten van Hezbollah, die Hamas steunen, hebben meerdere aanvallen uitgevoerd vanuit Libanon op het noorden van Israël. Deze week werd er bij deze grens regelmatig over en weer geschoten.