Clicky


Politie hekelt delen beelden schietpartij Oss door Omroep Brabant

Politie hekelt delen beelden schietpartij Oss door Omroep Brabant
15-10-2023 17:02 | Misdaad | auteur ANP

OSS - De politie is bepaald niet gelukkig met het publiceren van een opname door Omroep Brabant van de schietpartij in Oss van zaterdagavond waarbij een 15-jarige jongen werd neergeschoten. De politie in Noord-Brabant riep zondag via X, voorheen Twitter, mensen op geen beelden te verspreiden van het incident op de Kardinaal de Jongstraat.

Een politiewoordvoerster laat aan het ANP weten dat verspreiding van de beelden het onderzoek mogelijk schaadt. "Maar wat misschien nog veel belangrijker is, is de impact die dit heeft op het slachtoffer. Die moet enorm zijn, want hierdoor wordt hij er keer op keer mee geconfronteerd." Ze zegt met de regionale zender te hebben gesproken, maar wat er is gezegd "is iets tussen ons en Omroep Brabant".

Ook wil de woordvoerster niet ingaan op de vraag wat ze van de actie van Omroep Brabant vindt. "Nogmaals, dat is iets tussen ons en Omroep Brabant."

Hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep Brabant zegt geen reden te zien de beelden te verwijderen. "Het filmpje heeft nieuwswaarde, het slachtoffer is niet overleden, alle betrokkenen zijn onherkenbaar in beeld en de politie vraagt steeds vaker om beelden niet te tonen, of mengt zich in gesprekken tussen betrokkenen en de verslaggever. Dat vind ik niet oké."

Volgens Veenstra heeft de politie de oproep tot het niet delen van de beelden pas gedaan nadat Omroep Brabant het filmpje online had gezet.

De jongen werd neergeschoten in de Kardinaal de Jongstraat en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt zondag in het onderzoek dringend op zoek te zijn naar camerabeelden "van de vermeende schutter in de omgeving Schadewijkstraat en verder". De schutter is gevlucht in de richting van de Berghemseweg. Volgens de politie is die schutter een fietser met bovenkleding waarvan de onderste helft donkerkleurig is en de bovenste helft lichtkleurig. De Kardinaal de Jongstraat ligt in de Schadewijk.