Clicky


Man steekt uit haat tegen moslims 6-jarige jongen dood in Chicago

Man steekt uit haat tegen moslims 6-jarige jongen dood in Chicago
15-10-2023 23:53 | Misdaad | auteur ANP

CHICAGO - Een 71-jarige man uit een buitenwijk van de Amerikaanse stad Chicago heeft zaterdag een 6-jarige Palestijns-Amerikaanse jongen doodgestoken en zijn 32-jarige moeder ernstig verwond, meldt de lokale zender ABC7 Chicago. De dader was hun huisbaas. Hij vertelde de politie dat hij beide slachtoffers had belaagd vanwege hun islamitische geloof en in reactie op de recente aanval van Hamas op Israël.

De jongen, die in het ziekenhuis dood werd verklaard, werd volgens een autopsie 26 keer gestoken met een groot mes in militaire stijl, aldus de politie. De moeder had meer dan tien steekwonden. Zij ligt nog in het ziekenhuis, maar zal naar verwachting haar verwondingen overleven.

De huisbaas werd na het misdrijf buiten aangetroffen "rechtop zittend op de grond bij de oprit van de woning" met een snee in zijn voorhoofd, aldus de politie. Volgens sms-berichten van de moeder aan de vader van de jongen schreeuwde de verdachte voor de aanval: "Jullie moslims moeten sterven!" De islamitische familie woonde al twee jaar op de begane grond van het huis.

De Council on American-Islamic Relations in Chicago noemde de misdaad "onze ergste nachtmerrie", die volgens de organisatie voor burgerlijke vrijheden past in een "verontrustende piek in haat" sinds de recente uitbarsting van geweld in het Midden-Oosten.