Clicky


Duitse politie haalt vrachtwagencombinatie met lange lijst gebreken van de weg

Duitse politie haalt vrachtwagencombinatie met lange lijst gebreken van de weg [+foto's]
16-10-2023 12:07 | Overtredingen | auteur Redactie

KRAFTSDORF - De Duitse politie heeft vorige week woensdag een bijzonder langzaam rijdende vrachtwagen met aanhanger van de Duitse A4 gehaald. Het voertuig reed op de A4 tussen de knooppunten Gera-Langenberg en Rüdersdorf met een snelheid van ongeveer 30 km/uur in de richting van Frankfurt am Main.

Tijdens de daaropvolgende controle van de Litouwse combinatie ontdekten de agenten een aantal aanzienlijke gebreken. Voor een nadere inspectie zijn de truck en aanhanger vervolgens ter beoordeling naar een keuringsstation gebracht.

De controle bracht een zeer lange lijst aan gebreken aan het licht, waaronder aanzienlijke technische mankementen aan het remsysteem, maar ook kapotte dwarsbalken op het frame, versleten banden, versleten stuurdelen, olielekken enz. De ISO 7638-verbindingskabel, die nodig is om controle van het elektronische remsysteem (EBS) van het remsysteem van de aanhangwagen, ontbrak volledig.

Vanwege de ernstige gebreken werd de 40-jarige Litouwse chauffeur verboden zijn rit voort te zetten. In Duitsland mag de combinatie geen meter meer rijden in het verkeer en moet het worden weggesleept.