Clicky


Tien Volvo FH combinaties voor Den Hartog & Bikker

Tien Volvo FH combinaties voor Den Hartog & Bikker
19-11-2012 10:17 | Volvo | auteur de redactie
Logistiek dienstverlener Den Hartog & Bikker, gevestigd in Vuren, nam onlangs tien Volvo FH 420 Euro 5 Globetrotter bakwagen combinaties in gebruik. Het betreft een uitbreiding op het bestaande wagenpark, waarbij de keuze voor Volvo is ingegeven door het gunstige brandstofverbruik van de Volvo FH. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk Culemborg.

Den Hartog & Bikker, onderdeel van de Meeus Groep, heeft een totaal wagenpark van 160 trekkende eenheden. Van Dijk Culemborg heeft in de afgelopen tweeëneenhalf jaar 63 nieuwe Volvo’s geleverd. Daarnaast heeft het bedrijf een warehouse van ruim 300.000 vierkante meter en een zeer uitgebreid dienstenpakket, waaronder copacking.



Louis Mourits, algemeen directeur: "Als logistiek dienstverlener in het volume-transport zijn wij continu op zoek naar win-winsituaties. We kijken naar de behoefte van onze opdrachtgever, zijn productieproces en proberen logistieke oplossingen aan te dragen. Een goed voorbeeld daarvan is de inzet van LZV’s op vaste trajecten en het streven naar een zo hoog mogelijke beladingsgraad."

Brandstofzuinig
Wim Delput, directeur: "Voor ons is brandstofzuinig rijden een wezenlijk punt. Het is goed voor onze opdrachtgever, maar ook voor onszelf. In het transport vormen personeelskosten de grootste kostenpost, maar vlak daarna volgen de kosten voor brandstof en onderhoud. Bij de laatste investering in de nieuwe Volvo-combinaties is dat één van de belangrijkste aspecten geweest. De Volvo FH is een uitontwikkeld product, beter kun je op dit moment niet krijgen. Wij meten het brandstofverbruik in combinatie met rijstijlgegevens voortdurend en dat onderstreept deze beslissing."



Samenspel
Louis Mourits: "Het is niet alleen de truck. Van Dijk geeft bij aflevering een uitstekende instructie. Daarnaast zijn we bezig met de praktijktraining Zuinig Rijden en volgen we onze chauffeurs. De trainingen resulteren in een verminderd verbruik, dat oploopt tot 9%. En als een chauffeur zuinig rijdt, zie je dat ook terug in verminderde onderhoudskosten. Het is een samenspel tussen de uitstekende techniek van de Volvo FH en de Van Dijk Groep die meedenkt en advies geeft en zorgt dat de configuratie van de truck perfect is. Wat dat laatste betreft, we maken nu gebruik van trucks met een lowdeck-chassis, waardoor we de inwendige laadhoogte hebben kunnen vergroten tot drie meter. Dat betekent voor onze klanten een optimalisatie. Dat meedenken zie je nu ook bij deze aflevering, wij kregen de kans uit te breiden, maar dan moesten we voor 1 november tien extra trucks op de weg hebben. Dat is in een maand gerealiseerd door Van Dijk Groep, echt uniek."