Clicky


Verdachte aanslag Brussel mogelijk neergeschoten in café

Verdachte aanslag Brussel mogelijk neergeschoten in café
17-10-2023 09:09 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De verdachte van de aanslag in Brussel is waarschijnlijk neergeschoten in een café in de Brusselse wijk Schaarbeek, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in het Belgische VRT-journaal. De persoon wordt gereanimeerd en moet nog worden geïdentificeerd.

Abdesalem L. (45) uit Tunesië schoot maandag in het centrum van Brussel twee mensen dood en verwondde een derde persoon. De schutter sloeg daarna op de vlucht. Het is volgens minister Verlinden "heel waarschijnlijk" dat de persoon in het café de dader was. L. woont zelf in Schaarbeek.

"Het wapen waarmee de aanslagen gepleegd zouden zijn, is gevonden waar vanochtend de man is aangetroffen in Schaarbeek", citeert VRT. "Dat maakt de waarschijnlijkheid dat de dader gevat is groter. We maken nu vingerafdrukken om 100 procent zeker te zijn."

De krant Het Laatste Nieuws meldt op basis van bronnen dat de politie een melding kreeg dat L. in een café in Schaarbeek zou zitten. Toen agenten eenmaal ter plaatse waren, ontstond volgens de krant een vuurgevecht.

De slachtoffers zijn volgens Belgische media Zweeds of van Zweedse afkomst. Zij waren in Brussel voor de EK-wedstrijd tussen Zweden en België. Die wedstrijd werd vanwege de fatale schietpartij tijdens de rust gestaakt. De Belgische politie houdt sindsdien toezicht op de hotels waar de Zweedse voetbalsupporters verblijven, de Zweedse diplomatieke posten en andere locaties van de Zweedse gemeenschap.