Clicky


Zweedse Volta Trucks vraagt faillissement aan

Zweedse Volta Trucks vraagt faillissement aan
17-10-2023 13:34 | Faillissementen | auteur Redactie

STOCKHOLM - Volta Trucks uit het Zweedse Stockholm heeft stappen gezet om faillissement aan te vragen. Dat meldt de Raad van bestuur van het bedrijf.

Volta Trucks heeft 's werelds eerste speciaal gebouwde volledig elektrische vrachtwagen van 16 ton ontworpen, inclusief een uniek cabine- en chassisontwerp, dat heeft bijgedragen aan het koolstofvrij maken van het milieu en de gezondheid, veiligheid en luchtkwaliteit van stedelijke centra een beetje heeft verbeterd. "Tijdens onze pilots in vijf landen in Europa ontvingen we fantastische feedback, wat leidde tot een sterke pijplijn van gerenommeerde klanten die onze Volta Zero Trucks in hun wagenpark wilden introduceren", aldus Volta Trucks in een verklaring.

"Maar zoals alle scale-ups in de EV-productiesector heeft Volta Trucks onderweg met uitdagingen te maken gehad. Het recente nieuws dat onze batterijleverancier (Proterra) het faillissement van Chapter 11 heeft aangevraagd, heeft een aanzienlijke impact gehad op onze productieplannen, waardoor het aantal voertuigen dat we hadden verwacht te produceren, is afgenomen. De onzekerheid bij onze batterijleverancier had ook een negatieve invloed op ons vermogen om voldoende kapitaal aan te trekken in een toch al uitdagende omgeving voor het aantrekken van kapitaal voor spelers op het gebied van elektrische voertuigen."

"Met diepe en oprechte spijt heeft de Raad van Bestuur daarom de moeilijke beslissing genomen om stappen te ondernemen om een ‚Äč‚Äčfaillissementsprocedure in Zweden aan te vragen. De belangrijkste handelsentiteit van de Groep, Volta Trucks Limited, zal binnenkort een aanvraag indienen voor bewind in Engeland, waarbij insolventiefunctionarissen van Alvarez & Marsal naar verwachting zullen aantreden. Andere entiteiten van de Groep zullen binnenkort ook een insolventieprocedure aanvragen in de relevante rechtsgebieden", licht Volta Trucks de aanvraag toe.