Clicky


Wim Bosman neemt LNG trucks in gebruik

Wim Bosman neemt LNG trucks in gebruik
22-11-2012 15:18 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
Vandaag, donderdag 22 november, heeft Wim Bosman Transport B.V. de eerste LNG truck in gebruik genomen. Wim Bosman is continu op zoek naar verbeteringen en mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Hiertoe zijn in totaal vijf Mercedes-Benz Econic LNG trucks besteld, die dit jaar nog geleverd worden.

Schoon en zuinig
De trucks rijden volledig op LNG (liquefied natural gas), vloeibaar gemaakt aardgas. Het gas in vloeibare vorm is minder volumineus; hierdoor kan er meer in een tank en wordt de actieradius groter. Met een LNG voertuig kan zonder tanken ruim 700 kilometer gereden worden. De trucks zijn uitgerust met een lean burn aardgasmotor, die tot 50 procent CO2-reductie kan behalen. Het voordeel is bovendien dat de verbranding vrijwel geheel roet- en fijnstof vrij is. Het streven is om op termijn over te schakelen op LBG (liquefied bio gas), waarmee deze trucks volledig CO2-neutraal rijden.



PIEK-norm
De LNG trucks zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook nog eens stiller dan andere vrachtwagens en voldoen aan de PIEK-norm. Dit levert een substantiële bijdrage aan het terugdringen van de geluidsoverlast bij bijvoorbeeld stadsdistributie.

Verkeersveiligheid
Er is bewust gekozen voor de Econic van Mercedes-Benz vanwege de cabine met lage instap en grote ruiten. Naast de gebruiksvriendelijkheid voor de chauffeur is de Econic hierdoor verkeersveiliger. "De chauffeur zit op ooghoogte met, en heeft een beter overzicht op, fietsers en voetgangers", aldus Bertil ter Maat.