Clicky


Palestijnse autoriteiten: honderden doden bij Israëlisch bombardement op ziekenhuis in Gazastrook

Palestijnse autoriteiten: honderden doden bij Israëlisch bombardement op ziekenhuis in Gazastrook
17-10-2023 20:08 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

GAZA-STAD - [update 20:59 uur] Bij een Israëlisch bombardement op een ziekenhuis in de Gazastrook zijn volgens de Palestijnse autoriteiten honderden doden gevallen. Het gebouw brandt nog steeds, zeggen artsen van het ziekenhuis tegen Al Jazeera.

Er zouden minstens driehonderd doden en nog eens honderden gewonden zijn gevallen. Honderden slachtoffers zitten volgens het Palestijnse gezondheidsministerie nog vast onder het puin. Het ministerie spreekt van een "oorlogsmisdaad". Artsen verwachten dat er al zeker vijfhonderd doden zijn gevallen en dat het aantal waarschijnlijk tot meer dan duizend gaat oplopen.

Op de Westelijke Jordaanoever zijn honderden Palestijnen de straat op gegaan om hun woede te uiten over de aanval op het ziekenhuis. De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft drie dagen van rouw afgekondigd. Een woordvoerder van de president noemt het bombardement "genocide" en een "humanitaire catastrofe".

De Israëlische krijgsmacht zegt nog geen details te hebben rond de aanval op het ziekenhuis. Eerder zei een Israëlische veiligheidsbron tegen Reuters dat elke aanval op de Gazastrook wordt "goedgekeurd op het hoogste niveau" binnen de krijgsmacht.