Clicky


Krant: Air France verlaat tweede luchthaven van Parijs

Krant: Air France verlaat tweede luchthaven van Parijs
17-10-2023 22:47 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - Air France, de zustermaatschappij van KLM, gaat luchthaven Parijs Orly verlaten. De Franse krant Le Monde schrijft dat en verwijst naar bronnen binnen de vakbonden bij het luchtvaartconcern.

Volgens de krant maakt Air Franse de stap om van het tweede vliegveld van Parijs te vertrekken waarschijnlijk woensdag bekend. Air France wil zich in de Parijse hoofdstad dan uitsluitend richten op vluchten vanaf luchthaven Charles de Gaulle.

KLM vloog al niet op Parijs Orly. Transavia in Frankrijk, dat eveneens tot luchtvaartconcern Air France-KLM behoort, gebruikt het vliegveld wel. Volgens Le Monde komt daar geen verandering in.

Stakingen

Een woordvoerder van Air France weigerde commentaar te geven op het bericht. Aan persbureau Bloomberg liet de maatschappij wel weten dat er woensdag een ontmoeting met vakbonden op de planning staat en dat eventuele informatie eerst naar hen zal gaan.

Het vliegverkeer vanaf Parijs Orly werd eerder dit jaar zwaar getroffen door de stakingen van de Franse luchtverkeersleiders. Daardoor moesten er veel vluchten worden geannuleerd.