Clicky


Meerdere Europese vliegvelden ontruimd na bommeldingen

Meerdere Europese vliegvelden ontruimd na bommeldingen
18-10-2023 12:33 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - [update 13:37 uur] Meerdere Europese vliegvelden hebben woensdag bommeldingen ontvangen. In Frankrijk zijn vliegvelden van onder meer Lille, Lyon en Toulouse ontruimd om de meldingen, meldt de Franse omroep BFMTV. In België ging het om Oostende.

Sinds een aanslag in het Franse Arras waarbij een docent werd gedood, geldt het hoogste veiligheidsniveau in Frankrijk. Het aantal bommeldingen op scholen is ook sterk toegenomen. Andere plekken als het paleis van Versailles werden al meerdere keren ontruimd om dergelijke meldingen, maar bleken tot nu toe vals alarm te zijn.

Ook in het Belgische Oostende moest een vliegveld worden ontruimd. Daar waren volgens omroep VRT zo'n vijftig medewerkers aanwezig. Er zaten ook nog ongeveer 150 passagiers in een geland vliegtuig. Zij moesten uit voorzorg aan boord blijven.

België is deze week nog opgeschrikt door een aanslag. Een man schoot in Brussel twee Zweedse voetbalsupporters dood. De vermeende dader overleed dinsdagochtend nadat hij was neergeschoten door de politie. Dat gebeurde in een café in Schaarbeek.

Op de website van Schiphol zijn nog geen annuleringen te zien van vluchten deze middag naar Lyon en Toulouse.

Op de beurs zorgde het nieuws wel voor schrik. Zo daalde het aandeel Air France-KLM meer dan 4 procent en Aéroports de Paris (ADP), eigenaar van de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly, ging 3,5 procent omlaag.