Clicky


Compacte en lage Volvo FH16 540 10x4 voor Van Grinsven BV

Compacte en lage Volvo FH16 540 10x4 voor Van Grinsven BV
23-11-2012 10:50 | Volvo | auteur de redactie
Van Grinsven BV, gevestigd in het Brabantse Schaijk, heeft haar wagenpark uitgebreid met een extra lage 5-assige Volvo FH16 540 pk 10x4 zwaartransport trekker met 150 ton/meter kraan. Het bedrijf is gespecialiseerd in kraanverhuur, nationaal en internationaal transport en complete fabrieksverhuizingen in binnen- en buitenland. De truck is geleverd door BAS Volvo Trucks.

In een reactie geeft directeur/eigenaar Marco van Grinsven aan dat hij tot de aanschaf van dit model is overgegaan vanwege de hoge betrouwbaarheid. "Deze Volvo doet eenvoudigweg wat in de folder wordt beloofd, voor 100%. Het is een bijzonder betrouwbaar model. We hebben daarbij opnieuw voor BAS Volvo Trucks gekozen, omdat zij voor eenzelfde betrouwbaarheid staan."

Inspelen op de vraag
Het totaal aantal Volvo’s in het wagenpark van Van Grinsven komt met deze nieuwe truck op vier. Van Grinsven beschikt al over een Volvo FH 4x2 X-low met midliftas en twee extreem lage trucks voorzien van een gestuurde naloopas. Alle drie voorzien van een schotelhoogte van 95 centimeter en 18 ton schoteldruk. Daarmee speelt Van Grinsven op innovatieve wijze op de marktvraag in.



Erg wendbaar
De zeer bijzondere Volvo FH16 wordt door HLS B.V. in Veghel voorzien van een Palfinger PK150002G 150 ton/meter autolaadkraan. Dit is, met een liftcapaciteit van 5.000 kg op 19 meter, de zwaarste in zijn klasse. Daarnaast is de truck uitgerust met frontafstempeling aan de voorzijde cabine, een hydraulische 4,5 tons hijslier, twee mechanische giekverlengingen (bereik van 23,9 meter) en een mechanische jib.




Deze luxe uitgevoerde lage en compacte 5-asser is erg wendbaar doordat de extra, door ESTEPE bijgebouwde vijfde as, een gestuurde naloopas is. Marco van Grinsven: "De extra lage Volvo FH16 zal vooral ingezet gaan worden voor gecombineerd transport met kraanwerk."

Van Grinsven is een dynamisch bedrijf, 24/7 uur per dag bereikbaar, zodat optimale service en kwaliteit kan worden geboden. Het bedrijf is al 49 jaar actief.