Clicky


Hamas beschuldigt VS van vooringenomenheid na uitspraken Biden

Hamas beschuldigt VS van vooringenomenheid na uitspraken Biden
18-10-2023 14:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP/RTR

GAZA - Hamas heeft de Verenigde Staten beschuldigd van "blinde vooringenomenheid" waar het Israël betreft. De verklaring volgde op uitspraken van de Amerikaanse president Joe Biden, die suggereerde dat Israël niet verantwoordelijk is voor een ontploffing bij een ziekenhuis.

"De aanhoudende steun voor het verhaal van de zionisten maakt de Amerikaanse regering medeplichtig aan de moordpartijen van de bezetter", aldus een schriftelijke verklaring van Hamas. Dat noemde ook specifiek de explosie bij het ziekenhuis in de Gazastrook.

Door de ontploffing bij het ziekenhuis vielen volgens Palestijnse autoriteiten honderden doden. De strijdende partijen houden elkaar verantwoordelijk. Israël zegt dat een Palestijnse raket per ongeluk het ziekenhuis trof en Biden leek dat te accepteren.

Biden arriveerde woensdag in Israël nadat hij eerder ontsteld had gereageerd op het voorval. Daar zei hij in een gesprek met premier Benjamin Netanyahu dat "het andere team verantwoordelijk lijkt te zijn, niet jullie." Dat wordt gezien als een verwijzing naar de gewapende Palestijnse groepen in de Gazastrook.