Clicky


Palestijnen willen onderzoek ICC naar aanval op ziekenhuis Gaza

Palestijnen willen onderzoek ICC naar aanval op ziekenhuis Gaza
18-10-2023 20:11 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - De Palestijnse Autoriteit wil een onderzoek door het Internationaal Strafhof (ICC) naar de dodelijke aanval op een ziekenhuis in Gaza waarvan Israëliërs en Palestijnen elkaar beschuldigen, zo maakte haar vertegenwoordiger in Frankrijk woensdag bekend.

"De Palestijnse staat heeft vandaag een dossier ingediend bij het ICC om een ​​onderzoek te krijgen naar deze misdaad. Een internationaal onderzoek is nodig", zei Hala Abou Hassira tijdens een persconferentie op de Palestijnse missie in Frankrijk.

"Israël is als enige verantwoordelijk" zei ze. "Dit is niet de eerste keer dat Israël zich richt op de civiele infrastructuur en meer in het bijzonder op ziekenhuizen".

Vreedzaam

Door de aanval dinsdagavond op het ziekenhuis in centraal Gaza zijn volgens het ministerie van Volksgezondheid van Hamas, dat Gaza controleert, minstens 471 mensen omgekomen.

In Den Haag hebben woensdagmiddag meer dan vijfhonderd mensen gedemonstreerd bij het ICC-gebouw om steun te betuigen aan de Palestijnen in de Gazastrook. De demonstratie verliep vreedzaam.