Clicky


18-jarige Nederlandse Ofir Engel onder gijzelaars Hamas

18-jarige Nederlandse Ofir Engel onder gijzelaars Hamas
19-10-2023 14:51 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 15:54 uur] Een 18-jarige Nederlander is een van de gijzelaars die op dit moment worden vastgehouden door Hamas in de Gazastrook, meldt de Israëlische ambassade in Den Haag. Het gaat om Ofir Engel, die op 7 oktober vanuit de kibboets Be'eri werd ontvoerd. Hij was op dat moment op bezoek bij zijn vriendin.

Engel heeft naast de Israëlische, ook de Nederlandse nationaliteit en woont in Ramat Rachel, een kibboets bij Jeruzalem, meldt het CIDI. Hij werd samen met zijn schoonvader ontvoerd. De vrouwen en kinderen van de familie konden ontsnappen. Zij zijn uren later door het Israëlische leger in veiligheid gebracht, aldus het CIDI.

De Israëlische ambassade in Nederland heeft contact met de familie van de gijzelaar en roept Hamas op om hem en alle andere gijzelaars vrij te laten. "Alle steun is nodig om alle ontvoerde personen vrij te krijgen."

Hamas voerde op 7 oktober een verrassingsaanval uit op Israël. Daarbij vielen zo'n 1400 doden. Hamas nam toen ook gijzelaars mee naar de Gazastrook, een dichtbevolkt kustgebied. Het gaat volgens de laatste officiële cijfers van Israël om ruim tweehonderd mensen. Er bevinden zich meer buitenlanders onder de gijzelaars. Israël voert momenteel luchtaanvallen uit op doelen in de Gazastrook en treft voorbereidingen voor een grondoffensief.