Clicky


Doden bij botsingen met Israëlisch leger in kamp Jordaanoever

Doden bij botsingen met Israëlisch leger in kamp Jordaanoever
19-10-2023 15:43 | Buitenland | auteur ANP/RTR

RAMALLAH - Zeker drie Palestijnen zijn op de bezette Westelijke Jordaanoever gedood tijdens botsingen met het Israëlische leger, meldt het Palestijnse ministerie van Gezondheid. Dat gebeurde in het vluchtelingenkamp Nur Shams bij de stad Tulkarm.

Getuigen zeggen dat militairen het kamp binnenvielen en dat er nog wordt gevochten. Volgens de krant The Times of Israel heeft het leger tijdens de gevechten een droneaanval uitgevoerd op een groep Palestijnse militanten. Het leger doodde in de nacht van woensdag op donderdag elders op de Jordaanoever een Palestijnse man, meldde staatspersbureau WAFA eerder op donderdag.

De spanningen in het Palestijnse gebied zijn opgelopen sinds het conflict tussen Israël en Hamas bijna twee weken geleden escaleerde. Die militante beweging heerst over de Gazastrook, terwijl de Palestijnse Autoriteit de controle heeft over de Westelijke Jordaanoever. Het Israëlische leger zegt sindsdien bij antiterrorismeoperaties op de Westelijke Jordaanoever 524 mensen te hebben opgepakt. Onder hen zouden zeker 330 actieve leden van Hamas zijn.