Clicky


Israël evacueert stad bij grens met Libanon

Israël evacueert stad bij grens met Libanon
20-10-2023 09:13 | Buitenland | auteur ANP/AFP

KIRYAT SHMONA - Israël gaat de stad Kiryat Shmona evacueren als gevolg van de onrust aan de grens met Libanon, meldt het Israëlische ministerie van Defensie. Het gaat om zo'n 20.000 mensen die op ongeveer 2 kilometer van de grens met Libanon wonen. Het ministerie van Toerisme helpt bij het overbrengen van de inwoners naar andere verblijfplaatsen in het land.

Eerder deze week had Israël al een evacuatieplan gelanceerd voor 28 dorpen dicht bij de grens met Libanon. Shtula, een van die dorpen, werd vorig weekend getroffen door een raketaanval van de militante beweging Hezbollah uit Libanon.

Sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Gaza is het ook aan de grens tussen Israël en Libanon erg onrustig. Hezbollah vuurt al bijna twee weken raketten af over de grens, waarop Israël met tegenaanvallen reageert. Daarbij zijn al meerdere Israëli's omgekomen, onder wie een luitenant-kolonel van het leger. Hezbollah heeft gemeld dat dertien van zijn strijders zijn omgekomen als gevolg van Israëlische tegenaanvallen.