Clicky


Volvo FM met hoogwerker van 90 meter voor Peinemann Hoogwerksystemen

Volvo FM met hoogwerker van 90 meter voor Peinemann Hoogwerksystemen
27-11-2012 10:18 | Volvo | auteur de redactie
Peinemann Hoogwerksystemen, in Nederland een begrip in de wereld van horizontaal en verticaal transport heeft haar wagenpark onlangs uitgebreid met een speciale Volvo FM 10x4. De truck is opgebouwd met een bijzondere hoogwerker van maar liefst 90 meter hoog en werd geleverd door Volvo Truck Center Rotterdam.

Dik Advokaat is manager technische dienst en verantwoordelijk voor de aankoop van transportvoertuigen binnen de Peinemann divisies. Het wagenpark bestaat uit circa 25 eenheden, ruim 90 procent is Volvo. Peinemann heeft een aantal FH's, FM's en FE's rondrijden, maar ook een speciale Volvo FL equipment auto met manschappencabine.



Bijplaatsing van gestuurde naloopas
De nieuwe Volvo FM met de hoogwerker van 90 meter is een speciale 8x4 uitvoering, waarbij een extra as is opgebouwd door Terberg Techniek. Advokaat: "Het bijzondere van deze truck is dat door bijplaatsing van een gestuurde naloopas er een 5-assig voertuig is ontstaan, met een ideale gewichtsverdeling." Voor Peinemann is het alweer de derde vrachtwagenhoogwerker. Het bedrijf beschikt al over een vrachtwagenhoogwerker van 61 meter en een van 46 meter.

Advokaat: "Al onze vrachtwagenhoogwerkers zijn van het merk Bronto, een garantie voor kwaliteit. We hebben deze markt ooit betreden met de vrachtwagenhoogwerker van 61 meter. We zagen de vraag steeds meer toenemen en om aan die vraag te voldoen, moesten we steeds andere bedrijven inschakelen. Idem voor de uitbreiding van een naar twee vrachtwagenhoogwerkers. Voor diezelfde keuze stonden we nu weer. We hebben nu de beschikking over hoogwerkers met verschillende hoogtes en kunnen voldoen aan een heel diverse vraag. Een belangrijk argument om tot de aanschaf van dit 90-meter-exemplaar over te gaan, was niet alleen de werkhoogte maar ook het vlucht bereik. Zelfs op een hoogte van 50 meter is met deze hoogwerker een vlucht mogelijk van 30 meter."



Peinemann is al meer dan 55 jaar een begrip in Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Hoogvliet is Peinemann uitgegroeid tot een one-stop-shopping bedrijf met vestigingen verspreid over het hele land. De medewerkers van Peinemann geven onafhankelijk advies over welke hoogwerkers het beste kunnen worden ingezet voor de verschillende soorten projecten en werkzaamheden.

De Volvo FM met hoogwerker is uitgeleverd door Volvo Truck Center Rotterdam en nu te werk gesteld in de Eemshaven. Advokaat vertelt over de samenwerking met Volvo Truck Center: "De relatie met Volvo Truck Center gaat terug naar 1969 en dat vertaalt zich eigenlijk in alles. Van service tot onderhoud, klantvriendelijkheid. Kortom, een totaalplaatje. Mijn stelregel is: Je weet wat je hebt en moet altijd maar afwachten of het bij een andere leverancier beter is."