Clicky


Veel vluchten in Milaan geannuleerd door staking in Italië

Veel vluchten in Milaan geannuleerd door staking in Italië
20-10-2023 13:57 | Buitenland | auteur ANP/DPA

MILAAN - Het vliegverkeer van en naar Milaan ondervindt grote hinder van de nationale stakingsdag die Italiaanse vakbonden houden. De acties zijn gericht tegen het economische beleid van de regeringscoalitie onder leiding van premier Giorgia Meloni, die zondag precies een jaar aan de macht is.

Vakbond Confederazione Unitaria di Base waarschuwde aan de vooravond van de stakingsdag voor de uitval van 20 procent van alle vluchten op de luchthavens Linate Airport en Milaan-Malpensa. Dat aantal zou inmiddels zijn opgelopen tot 35 procent, meldt nieuwsradiozender Rai 1 op basis van cijfers van dezelfde vakbond.

Volgens de website van Schiphol is ook de KLM-vlucht die om 13:30 uur naar Linate Airport zou vertrekken geannuleerd. Latere vluchten vanaf Schiphol naar Linate Airport en Milaan Malpensa van KLM en easyJet lijken vooralsnog wel door te gaan. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA zei minstens twintig vluchten te moeten annuleren

Naast de luchthavens, treinen en lokaal openbaar vervoer kampten ook scholen en ziekenhuizen met de landelijke stakingsactie. De staking is gericht tegen het economische beleid van Meloni, leider van de rechtse nationale partij Fratelli d'Italia (Broeders van Italië). De eisen van de vakbonden omvatten onder meer loonsverhogingen ter compensatie van de inflatie en de introductie van een wettelijk verplicht minimumloon.