Clicky


MediaMarkt overweegt overnemen winkels failliete BCC

MediaMarkt overweegt overnemen winkels failliete BCC
20-10-2023 14:33 | Financieel | auteur ANP

ROTTERDAM - Elektronicaketen MediaMarkt overweegt sommige vestigingen van het failliete BCC over te nemen, zegt een woordvoerder van de keten vrijdag na berichtgeving van RTL Nieuws.

In een intern bericht aan personeel van BCC dat RTL Nieuws heeft ingezien zou staan dat MediaMarkt "serieuze" gesprekken voert over een overname van negen winkels van zijn failliete concurrent.

MediaMarkt heeft op dit moment 48 vestigingen in Nederland en kijkt hoe de keten nieuwe locaties kan openen op plekken in Nederland waar ze nu nog geen winkel hebben. "We zijn nu aan het onderzoeken of BCC-winkels voldoen", zegt de woordvoerder. Hij bevestigt dat er gesprekken lopen met de curatoren van BCC over het overnemen van sommige winkels.

In hoeveel winkels MediaMarkt interesse heeft en hoe serieus de gesprekken zijn, kan hij niet zeggen. Volgens de woordvoerder van MediaMarkt is het nog niet zeker dat de keten BCC-vestigingen overneemt.

Vorige maand ging BCC, dat 58 filialen heeft in Nederland, failliet. De curatoren van BCC hebben eerder meerdere keren laten weten geen vragen van media te willen beantwoorden. Vakbonden CNV en FNV zijn wel in gesprek met de curatoren, meldt CNV-bestuurder Leon van der Elsen.

Volgens de vakbondsbestuurder hebben de curatoren hem verteld dat BCC begin november ophoudt te bestaan en dat de winkels en andere onderdelen van BCC dan verdeeld worden onder eventuele kopers.