Clicky


Zestien gewonden nadat vrachtwagen op file bij Duits/Tsjechische grenscontrole rijdt

Zestien gewonden nadat vrachtwagen op file bij Duits/Tsjechische grenscontrole rijdt [+foto's]
23-10-2023 11:20 | Ongevallen | auteur Redactie

DRESDEN - Zondagavond kort na 20.00 uur reed een Hongaarse trekker met oplegger op de Duitse snelweg van Praag naar Dresden door de Harthe-grenstunnel (300 meter lang) en botste op een file veroorzaakt door de opnieuw ingevoerde grenscontroles bij Breitenau.

Bij de voormalige Duits-Tsjechische grensovergang bij Breitenau (tegenwoordig parkeerplaats A17 Heidenholz) worden sinds afgelopen maandag auto-, bestelwagen- en vrachtwagenchauffeurs gestopt en worden hun voertuigen gecontroleerd op personen die illegaal proberen het land zijn binnen te komen.

Bij het ongeval werden tien auto's tegen elkaar geduwd en raakten zestien mensen gewond, van wie drie ernstig. De hulpdiensten arriveerden in groten getale en verlichtten de plaats van het ongeval de hele nacht om de gewonden te redden.

“De snelweg richting Dresden moest tot in de vroege ochtenduren afgesloten blijven. Om de gewonden te redden was ook de snelweg in de richting van Praag enkele uren afgesloten”, zegt politiewoordvoerder Lukas Reumund tegen de Duitse krant Bild.

De afsluiting van de snelweg veroorzaakte aanzienlijke problemen voor het doorgaande verkeer, omdat op de omliggende wegen van en naar Tsjechië tonnagelimieten gelden. Het vrachtverkeer moest via Reitzenhain (Erzgebirge) een omweg van 100 kilometer maken om daar de grens over te steken.

Sinds half oktober vinden er controles plaats aan de grensovergangen, met als gevolg dat er files ontstaan.

Klik voor meer foto's hier en hier.