Clicky


Dertigste Volvo voor Noorloos Tanktransport

Dertigste Volvo voor Noorloos Tanktransport
07-12-2012 15:44 | Volvo | auteur de redactie
ANDEL - Noorloos Tanktransport BV is een modern nationaal en internationaal transportbedrijf. Het bedrijf is al bijna 25 jaar gespecialiseerd in het transporteren van vloeibare chemicaliën. Noorloos heeft onlangs zijn dertigste Volvo aangeschaft, een Volvo FM11 lichtgewicht tanktransport trekker. De uitlevering van de nieuwe truck wordt gedaan door Volvo Truck Center Gorinchem.

Arjan van Noorloos is eigenaar/directeur en dat al sinds 1972: "Wij hebben op een bepaald moment in de tijd bewust gekozen voor het vervoeren van chemicaliën met een zo groot mogelijke specialisatie. We geloven sterk in het specialiseren in één of enkele producten voor meerdere klanten. Je reduceert de kosten van het reinigen en het is minder belastend voor het milieu."

"Het reinigen van tanks is een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. In overleg met klanten kun je besparen op reinigingen. Wanneer bedrijven gebruik maken van onze diensten, is omrijden niet meer nodig, waardoor de vervoerder kilometers, uren en uiteindelijk ook kosten bespaart."

Hoge beladingsgraad
In dat streven is Arjan van Noorloos altijd op zoek naar gebruikers of fabrikanten van eenzelfde product, waardoor zijn onderneming een zo goedkoop mogelijk oplossing kan verzorgen voor het vervoer van enkele speciale chemicaliën. Nogmaals Arjan van Noorloos: "Door het gebruik van speciaal daarvoor uitgeruste en gebouwde tanks kunnen we een zo hoog mogelijke beladingsgraad behalen. Het verlies van product bij laden en lossen is door onze Todo dry-break koppelingen vrijwel tot nul procent gereduceerd."



Vanaf de start heeft Noorloos Tanktransport gebruik gemaakt van trucks van het merk Volvo: "Gedurende de hele periode hebben we altijd een geweldige service gehad, het wil ook wat zeggen als je 40 jaar met elkaar zaken doet. Ik zou de geschiedenisboeken er eens op moeten naslaan, maar ik denk dat de aanschaf van deze Volvo FM11 lichtgewicht tanktransport trekker inderdaad de 30e Volvo is die we aanschaffen. We zijn natuurlijk ooit begonnen met de Volvo F88 en Volvo F89."

Noorloos Tanktransport is tot de aanschaf van deze Volvo overgegaan vanwege het gewicht en het lage brandstofverbruik. Hij wil concurrerend blijven in Frankrijk en Duitsland. De Volvo FM geeft hem die kans.